Želatina Prášková - rybí 250 g

Profesionální čistá želatina s všestranným použitím, jak v gastronomii, tak cukrařině – pro želatinové polevy, krémy, pěny (mousse), restaurační moučníky (panna cotta), šlehačky a další. Jedná se o extra jemnou želatinu (colla di pesce, de colle de poisson), která umožňuje dosáhnout delikátní struktury – proto je v poslední době stále více používaná, hlavně ve vysoké cukrařině. Použití práškové želatiny je velmi podobné, jako u plátkové – želatina nejdříve musí nabobtnat a poté rozpustit v teplé směsi. Na rozdíl od plátkové, používáme místo plátku odměrku či váhu ( i plátková by se měla převážit – plátky nemusí být stejně velké či mohou být uštípnuté). Nabobtnalou práškovou želatinu, oproti plátkové neždímáme. želatina se vyrábí s různou sílou – 120 nebo 180 bloom. Použití:necháme nabobtnat potřebné množství želatiny (dle vaší receptury), na 1g želatiny přidáme 5g tekutiny (odebrané z potřebného množství vody, šlehačky, mléka, atd., dle vaší receptury) a nechat na 15 minut odležet, aby želatina změkla. Poté směs lehce zahřejete a tím rozpustíme želatinu (teplota by neměla překročit 50 °c). Následně smícháme rozpuštěnou želatinu se zbytkem tekutiny a ostatními ingrediencemi. Studené tekutiny doporučujete přilévat do teplé rozpouštěné želatiny (velmi pomalu a za stálého míchání). Nikdy opačně, neboť rozpuštěná želatina začala okamžitě tuhnou a vytvářet hrudky. Upozornění: pokud zahřejete želatinu na více jak 80°c nebo přidáte příliš kyselin, želatina ztratí želírovací schopnost.  

 

 vyrobeno v itálii.

skladem
330 Kč
Množství: