Hmota určená k potahování dortů a modelování ozdob. Hmota má bílou barvu a vanilkovo-citronovou příchuť.
hmotnost 7 kg
1 kg / 371 kč
white icing je hotová cukrářská bílá hmota, kterou se potahují nebo zdobí dorty - (přesněji řečeno pláty piškotového, ořechového nebo jiného těsta různých tvarů a velikostí slepené krémem, marmeládou.. .. . )
nedávno probíhla změna názvu na white decor paste white icing
má čistě bílou barvu, tónuje se gelovou, tekutou i prachovou barvou
hnětením měkne, v klidu opět tuhne
z hmoty se tvarují květy, krajky, figurky, lístky, lemy figurky a mnohé další zdobné prvky, které dobře drží
dotenka vyválený plát těsta (moučněný např. škrobovou moučkou) se na dort, namazaný vhodným krémem, rozprostře jako pružná měkká utěrka a poté uhladí do požadovaných tvarů
na hmotu se dá malovat, její povrch lze tvarovat do zajímavých struktur napodobujících zvířecí srst, textilie, patchwork, šaty, přírodniny i opatřit leskem pomocí štětce a alkoholu či oleje.. . Do detailu propracované ozdoby se po zatuhnutí na dorty či cukroví lepí vodou s cukrem, sirupem, alkoholem apod
složení: cukr, glukózový sirup (pšenice), voda, zcela ztužený rostlinný tuk - palmojádrový, želírující látka e413, rostlinný tuk -slunečnicový, řepkový v různých poměrech, látka udržující vlhkost e422, regulátor kyselosti e330 - kyselina citronová, vanilin
hmotnost: 1kg
alergie info: může obsahovat alergeny, zpracovává se v závodě, kde se zpracovávájí oříšky, mandle, soja, vajíčka - může obsahovat jejich stopy
doporučuje se nikdy pod potah nepoužívat šlehačkový, ani tvarohový krém.. . Můžete si s ním dort promazat, ale tak, aby krém nevylézal na bocích.. .. Boky a vršek obmazat tenkou vrstvou máslového, máslovopudinkového krému.. . Stačí opravdu jen slaboučká vrstva, aby k ní přilnul potah a zarovnaly se boky.. .. . Nutriční hodnoty průměrně na 100g produktu: energetická hodnota.. .. 1631 kj-390 kcal, tuky.. .. .. .. 4,9g z toho nasycené mastné kyseliny.. .. .. 4g, sacharidy.. .. .. 86,1g z toho cukry.. .. .. 80,2 g, vláknina.. .. .. 0,7g, proteiny.. .. .. 0 g, sůl.. 0,1g.