Speciální směs sušených bílků s cukrem krupicí a s kyselinou citrónovou
použití: bílkový krém, ovocný bílkový krém, sněhové pečivo, laskonky
výhody hmoty: rychlé a dokonalé vyšlehání, vysoká účinnost směsi, prodloužená stabilita
receptura na pečenou hmotu: 100 g směsi, 770 g vody cca 30 stupňů - smícháme a odležíme, postupně přidáváme 620 g cukr krystal. Svaříme 1230 g cukr krystal a 310 g vody. Přidat 785 g ořechů, mandlí, kokosu. takto připravnou hmotu tvarujeme- nejlépe pomocí trezírovacího sáčku s nástavci nebo pomocí šablon na pečící papír. Doporučená doba sušení 45 minut a teplota sušení 110 - 140 stupńů. ( teploty a doba jsou orientační podle typu trouby )
další receptury a postupy jsou uvedeny v příloze
orientačně z 300 g směsi se vyrobí cca 200 ks indiánků
.