žito je původní staročeská surovina pro výrobu perníků. V průběhu doby jej nicméně nahradila pšenice, která je pekařům obvykle dostupnější a má dobrou pórovitost. Náš nový staročeský žitný perník se vrací k tradici, ovšem díky pokroku v pekařině vás nadchne svým objemem a vláčností. Je důmyslně ochucený. Jedinečná chuť je dána optimální kombinací skořice, hřebíčku, zázvoru, nového koření a badyánu. Receptura: 1 kg směsi, 250 g vajec ( cca 5 vajec velikost m ) 400 g vody, 50 g oleje
všechny suroviny se smíchají a šlehají nejdříve pomalu cca 1 minutu a potom na rychlý stupeň 5 minut
těsto dáme do formy- forem a co v nejkratším termínu od našlehání dáme péct při teplotě 180 stupňů cca 40 minut - podle typu formy.
složení: žitná mouka 52 %, cukr, glukoza, perníkové koření, kukuřičný škrob, kypřící prášek, karamel, kako, emulgátor e471 a barvivo e 160 a
skladujete v suchu
hmotnost: 1 kg
vyrobeno v čr, distribuce: pomposo s. R. O, bechyňská 399, tábor, ičo: 28084411
alergeny: výrobek může obsahovat stopy vajec, soji, mléka, skořápkových plodů a sezamu.