Skořice - celá

Celá skořice se používá do svařeného vína, punče, čajů, případně na nakládání ovoce a zeleniny. Je také oblíbená jako dekorace nebo jako součást vonných směsí (pot pourri). Použití:

když se řekne skořice, většina lidí si představí jablečný závin, jablkové koláče, perníky a samozřejmě vánoční cukroví. Představa skořice na kuřecím mase nebo s rybou je pro středoevropany velice zvláštní. To v zemích, odkud skořice pochází (jihovýchodní asie), ji dokážou přidat do nejširší palety jídel. Například indická směs garam másala obsahující skořici se přidává do luštěnin, zeleninových omáček nebo ke kuřecímu masu. Jihočínská směs pěti vůní, která obsahuje kromě skořice také sečuánský pepř, badyán, fenykl a hřebíček, se používá na kuřecí nebo kachní maso. V indonésii a thajsku je často součástí ostrých karí past, bez kterých by zdejší kuchaři nemohli existovat. Země původu. Srí lanka

hmotnost 60 ml - 20 g.

skladem
33 Kč
Množství: