Plátková želatina - balení obsahuje 12 plátků
vysoká želírovací schopnost - titanum
užití v potravinářství a cukrářské výrobě
vyrobeno v německu
20 g
v gastronomii ji především oceníme při zpracování masa, ryb a zeleniny. V cukrárenství je neocenitelná při přípravě dortových, krémových a šlehačkových náplní. Použití: potřebný počet plátků namočíme do studené vody na 5-7 minut, poté vodu slijete a želatinu důkladně vyždímáme. Použijeme-li želatinu do teplých surovin, ihned se rozpustí (omáčky, ke ztužení lehkých krémů a šlechačkových mouse s nižším obsahem tuku). Chceme-li želatinu použít do studených dezertů,nejprve ji namočíme a necháme nabobtnat cca. 5minut, poté ji důkladně výždímáme, dáme do misky, rozehřejete v mikrovlnce nebo v kastrůlku a důkladně mícháme, než se rozpustí. Pozor!!! nesmíme ji přehřát, pouze rozpustit! dále želatinu přidáme za stálého míchání studených dezertů (do ušlehané šlehačky, krémů, pudinků, na želírování ovoce, do aspiků). Poté uložíme do chladu na 2-3 hodiny postup nikdy nezaměňujeme!!.