Kompletní sypká směs k výrobě hmoty na potahování a modelování. Fantastická chuť mléčného marcipánu. Směs dáme do robota a přidáme na 1 kg hmoty 150 ml vody a 50 g 100% tuku ( já použila omegu ), mícháme při pomalejší rychlosti do polotuhé konzistence a pak hmotu vyndáme a dáme do folie a necháme odležet při pokojové teplotě. hmota je velmi plastická, nepraská, dobře se barví. Hezky voní a výborně chutná. výborná na modelování postaviček - ty se nehroutí !!! lze i dobře vytenčovat kosticemi na modelaci květin. Potahování dortu šlo výborně, připomínalo mi to práci s smartflex velvetem.
doporučená receptura: 1kg montana + pitná voda 150-170g + 100 % tuk 50g
doporučený technologický postup: montana, voda a změklý 100% tuk se spojí mícháním při střední rychlostí v kotlíku šlehacího stroje protínacím hákem do hmoty podobné pastě. Poté se hmota uloží do polyethylenového obalu a nechá vyzrát nejméně 3 hodiny. Doporučujete nechat odležet až 24 hod
skladujeme při běžné provozní teplotě (max. 25°c), v případě správného uložení lze montanu zpracovávat i v následujících 3 týdnech
složení: sušené mléko, cukr, glukózový sirup, stabilizátor e415, aroma, barvivo (e171)
alergie info: může obsahovat stopy lepku, suchého ovoce a výrobků z nich, vejce a výrobků z nich, arašídy a výrobky z nich, obsahuje mléko a výrobky z něj(včetně laktosy),suché skořápkové plody - mandle, vlašské ořechy.. .. . Sezamová semena a výrobky z nich
nutriční hodnoty ve 100g výrobku: 1608kj-385kcal, tuky 0,4g z toho nasycené mastné kyseliny 0g, sacharidy 79,5g z toho cukry 73,5g, vláknina 0g, bílkoviny 14,7g, sůl 0,3g
receptura na výrobu jedlé krajky: montana 60 g, voda pitná 45 g a 20 g 100 % tuku. Všechny suroviny vyšleháme po dobu 5 minut a necháme minimálně 2 hodiny odležet. Hmotu rozetřete do formy a sušíme v troubě při teplotě 60 stupňů po dobu 80-90 minut. Po vychladnutí krajku vyjmete a použijeme. Krajku doporučujete navlhčit, aby dobře přilnula. .